مهارتهای ارتباط با همسر کلید اصلی هر رابطه موفقی است. بدون شک میدانید روابط عاطفی به مبادلات کلامی و غیرکلامی بین دو فرد متکی هستند.
بررسیها نشان میدهد اکثر ازدواجها با ایده موفقیت شروع میشوند، اما عدم آگاهی با تکنیکها و مهارتهای ارتباطی عامل اصلی 90 درصد طلاقها است.
بهعلاوه، روابط والدین تأثیر فراوانی در تربیت نسلهای آینده دارد. زیرا آموزش مهارتهای ارتباطی و رفتاری از بدو تولد آغاز شده و مسئولیت آموزش این تکنیکها بر عهده والدین است.
در نتیجه، عدم تسلط به مهارتهای ارتباطی نهتنها آرامش محیط خانه را از بین میبرد، بلکه با افزایش آمار طلاق و بزهکاری در جامعه رابطه مستقیم دارد. استفاده از بستههای آموزشی سادهترین مسیر برای ارتقای کیفیت روابط زناشویی و تحکیم بنیان خانواده است.
اولین تکنیک در مهارتهای ارتباط با همسر؛ گوشکردن را یاد بگیرید
ممکن است تصور کنید شنونده خوبی هستید، اما در مشاجرات احساسات و عواطف بر شما غلبه کرده و میخواهید حرف خود را به کرسی بنشانید و جنگ پنهانی در روابط زوجین ایجاد میشود.
یکی از کلیدیترین مهارتهای ارتباط با همسر این است که بتوانید قوه شنیداری خود را تقویت کنید. برای حلوفصل اختلافات ضروری است که حرفهای همسر خود را بشنوید. حرف یکدیگر را قطع نکنید.
فراموش نکنید زمانی که بیوقفه حرف بزنید، فرصتی برای فکرکردن به حرفهای خود و شریک زندگیتان ندارید. پس آرام باشید. شاید همسرتان حرف مهمی برای گفتن داشته باشد.
تکنیک دوم: قبل از صحبت فکر کنید، وگرنه پشیمان خواهید شد
فراموش نکنید اگر حرفی را بزنید راهی برای پس گرفتن آن وجود ندارد. ممکن است حرفهای شما تنها از سر خشم و بدون تفکر گفته شود. اما تأثیر منفی آن میتواند رابطه عاطفی شما را نابود کند.
یکی دیگر از مهارتهای ارتباط با همسر که یادگیری و اجرای آن ضروری است، نحوه انتقال پیام و حرفهای اصلی به شریک عاطفی است. بهتر است هنگام ناراحتی و عصبانیت حرفی نزنید.
برای گفتن حرف به شریک عاطفیتان از شبکههای اجتماعی استفاده نکنید. اگر ارتباط کلامی برای شما دشوار است بهتر است حرفهای اصلی خود را در قالب نامهای عاشقانه و محترمانه به همسرتان منتقل کنید.
از جملات تأکیدی استفاده نکنید. خود را در اولویت قرار ندهید. برای اینکه بدانید مناسبترین جملات و قالب برای ارسال پیام به شریک عاطفیتان چیست، استفاده از بستههای آموزشی بهترین گزینه خواهد بود.
تکنیک سوم: همسرتان را درک کنید
بدون شک یکی از مهمترین مهارتهای ارتباط با همسر که در تحکیم روابط زناشویی تاثیر دارد، توانایی درک متقابل است. سعی کنید خود را بهجای همسرتان بگذارید و به موضوع از دید او نگاه کنید.
عواطف و احساسات شما با همسرتان متفاوت است. در نتیجه ممکن است ماجرایی که همسرتان را آزرده و ناراحت میکند برای شما بیاهمیت باشد. اغلب افراد وقتی با رفتار سرد همسرشان درمورد موضوعی که آنها را ناراحت کرده مواجه میشوند، احساس شکست کرده و از زندگی دلسرد میشوند.
حقیقت این است که همسر شما واقعاً به شما علاقه دارد، اما از زاویه دیگری به دنیا و حوادث آن نگاه میکند. بهتر است مهارتهای ارتباط با همسر را یاد بگیرید تا کنترل و مدیریت چالشها در ارتباط عاشقانه آسانتر شود.
تکنیک چهارم در مهارتهای ارتباط با همسر: از کنایه و زخمزبان استفاده نکنید
اغلب افراد هنگامی که ناراحت هستند بهجای بیان مستقیم علت ناراحتی خود از زخمزبان یا کنایه استفاده میکنند. این روش نهتنها در حل مشکل مؤثر نیست، بلکه میتواند تنش را افزایش دهد.
یکی دیگر از مهارتهای ارتباط با همسر که در بسته آموزشی روی آن متمرکز شدهایم آموزش تکنیکهای ساده و مناسب برای بیان ناراحتیها است.
نکته مهم دیگری که توجه به آن ضروری است، انتخاب زمان مناسب برای طرح گلایه و مشکلات زناشویی است. مطمئناً، زمانی که همسرتان خسته به خانه میآید طرح مشکلات سبب افزایش تنش میشود.
باید شرایط را کاملاً مهیا کنید و از جملات صریح و مناسب برای بیان گلایه خود استفاده کنید.
تکنیک پنجم: شک را کنار بگذارید
ممکن است در زندگی گذشته تجربیات تلخی را پشت سر گذاشته باشید یا شاهد فروپاشی بسیاری از ارتباطات عاطفی بوده باشید. پیامد اصلی این موارد ایجاد احساس شک و سوءظن است.
بررسیهای آماری نشان میدهد رابطهای مستقیم بین شک و فروپاشی زندگی وجود دارد. یکی دیگر از مهارتهای ارتباط با همسر که برای ارتقای کیفیت روابط روی آن متمرکز شدهایم غلبه بر احساس شک است.
ممکن است در ابتدا برای شما دشوار باشد، اما بهمرور میتوانید این مهارت را در خود تقویت کنید.
سعی کنید بدون دلیل در زندگی خود کنکاش نکنید. زندگی خود را بر پایه اعتماد بسازید. رکن اصلی در مهارتهای ارتباط با همسر این است که اگر مسئلهای ذهن شما را درگیر کرده در محیطی آرام و کاملاً رک با همسر خود صحبت کنید.
از او بخواهید دلیل نگرانی شما درک کرده و برای رهایی از این احساس به شما کمک کند.
تکنیک ششم: به حالات همسر خود توجه کنید
اغلب افراد تصور میکنند وقتی شریک زندگی آنها از موضوعی ناراحت است باید درباره آن صحبت کند. اما ما یکی از مهارتهای ارتباط با همسر که مانند دارویی شفابخش مشکلات را حل میکند به شما آموزش میدهیم.
بهتر است حال همسر خود را از رفتار و چهره او تشخیص دهید. مطمئناً همسرتان علاقه ندارد ترسها، نگرانیها و مشکلاتش را به خانه بیاورد، اما او به همدردی و مهربانی شما نیاز دارد. سعی کنید همسر خود را بهتر از هر فرد دیگری بشناسید.
بهترین حامی، گوش شنوا و دوست همسر خود باشید. اگر راه حلی مناسبی برای مشکل او ندارید به او اطمینان بدهید که تا اتمام ماجرا در کنارش هستید و میدانید او از عهده حل تمام مشکلات زندگی مشترکان برمیآید.
سخن پایانی
شاید تصور کنید ازدواج آخرین مرحله زندگی زناشویی موفق است. اما ازدواج تازه آغاز کار است و برای تداوم رابطه سالم و پویا باید مهارتهای ارتباط با همسر را یاد بگیرید و تواناییهای فردی و کلامی خود را افزایش دهید.
مهارتهایی مانند شنونده خوبی بودن، انتخاب زمان مناسب برای طرح گلایهها، استفاده از جملات و لحن مناسب برای حرفزدن با شریک عاطفی، توانایی غلبه بر شک و ترس در مسیر زندگی مشترک و توانایی تشخیص دردها، ترسها، غمها و شادی همسر مهمترین مواردی هستند که به زوجین کمک میکنند از چالشها و مشکلات موجود در روابط عاطفی خود به سلامت عبور کنند.
در این درس می خواهیم شما را با مهارتی آشنا نماییم که قدم نخست برای حل سایر مشکلات زندگی مشترکتان می باشد. به شما كمك مي كنيم معنای ارتباط مؤثر و عوامل تسهیل کننده و بازدارنده آن را ياد بگيريد